Translate

fredag 25 april 2014

Guds stora passion - John Piper

Nu finns första boken av John Piper ute på svenska.
John Piper är en väldigt känd författare i USA inom den evangelikalakyrkan som har skrivit mängder av böcker. Nu finns den första på svenska med titeln "Guds stora passion". Boken skrevs i samband med att filmen "The Passion of Christ" släpptes som ett svar på debatten som drog i gång i USA i samband med filmen. Debatten handlade om vem dödade Jesus? Romarna eller Judarna?
Piper tog pennan i handen och sade att det är inte relevant vem som dödade honom utan det relevanta är varför han dog? Piper ger sedan 50 orsaker till att Jesus kom för att dö.
På baksidan av boken läser vi följande :

"Piper skriver med passion och intensitet om den kristna trons absoluta kärna. På anmärkningsvärt få sidor blottlägger han något av den mångfaldiga rikedomen i hur bibeltexterna förklarar Jesu Kristi död och uppståndelse. En bok som väcker längtan efter fördjupning i dessa viktigaste av frågor."
Johnny Lithell föreståndare i Göteborgs Baptistförsamling Tabernaklet
"John Pipers förkunnelse förmedlar en svindlande vision av Guds ära och härlighet. Den har varit ett viktigt redskap som utmanat min självupptagenhet i jakten på berömmelse och framgång i min förkunnargärning. Hans devis ”Gud blir som mest förhärligad i oss, när vi är som mest tillfredsställda i honom” drabbade mig och blev en vägvisare till att finna en djupare förtröstan och tillfredsställelse i Gud själv."
Magnus Persson pastor i United Malmö
"En bok i reformationens tecken! Piper värjer inte för gudsbegrepp som ger skäl för djupet och bredden av Guds kärlek."
Bruno Frandell lärare Korteboskolan och studieledare ALT, Akademi för Ledarskap och Teologi
"John Piper gör en lysande presentation av Nya testamentets förklaring av Jesu död och vad den betyder för oss. Det finns minst 50 goda skäl att läsa boken!"
Stefan Gustavsson generalsekreterare SEA
Jag har personligen läst boken både på svenska och engelska och tycker den är väldigt lättläst, och innehåller väldigt mycket. Boken är speciellt viktig och innehåller de mest grundläggande grejerna inom den kristna tron, vilket är viktigt i tider som dessa.
Boken finns att förbeställa/köpa genom det nystartade bokförlaget Reformedia som är utgivaren. Boken är även i hårdpärm vilket gör att den är lite dyrare än om det hade varit en vanlig bok. Boken kostar 109 kronor.