Translate

söndag 20 april 2014

Avsaknaden av evangelium på påskmanifestationen.

Vädret var strålande idag. 20 grader plus och inga moln. Vi passade på att sola lite genom att besöka påskmanifestationen.
Påskmanifestationen annonserades som "Mer än kycklingar och Godis".
Det var musik med lite kristna sånger sedan en predikan av Thomas Sjödin om Jesu uppståndelse men han lyckades med att predika om det utan att ens predika om det.. Det innehöll inget om varför Jesus uppstod eller varför han ens dog, så låt mig ta upp tre sanningar om Jesu uppståndelse.

Gud skapade oss och hela skapelsen med oss. Hela skapelsen vittnar om att det finns en Gud. Se på fiskarna, klorofyllet, solen, havet och vinden och djuren och oss människor. Av en liten spermie kommer det en varelse med ben och luktsinne. Allt vittnar om en skapare.
Men vi har inte ärat Gud utan syndat genom att bryta mot hans lag. Tagit till oss andra gudar, satt oss själva i centrum, inte hedrat vilodagen, inte hedrat våra föräldrar, mördat kanske fysiskt men i hjärtat genom att bära på hat, begått äktenskapsbrott, ljugit, stulit, sagt vad som inte är sant om vår nästa, burit på begär av alla slag, girighet, nakenbilder. Detta uppeggar Guds vrede och han är arg på syndaren.
Därför måste en rättvis och helig Gud döma oss med rättvisa. Guds rättvisa kräver att brottslingen blir straffad. Antingen blir du straffad för din brott eller någon annan.
De glada nyheterna är att Gud på grund av sin kärlek sände sin son Jesus Kristus som var Gud kommen i en människa. Han försonade sig med oss genom att han blev till synd i vårt ställe och tillfredställde Guds vrede genom sin död på korset..
Men han inte bara dog utan han uppstod av tre anledningar :

1. Jesus uppstod så att vi skulle kunna bli födda på nytt.
Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader. I sin stora barmhärtighet har han genom Jesu Kristi uppståndelse från de döda fött oss på nytt till ett levande hopp ”(1 Petr 1:3)
Eftersom vi  var syndare hade vi ett sten hjärta som var förslavat under synden.
I Hes 36 lovar Gud att han skall ge oss ett nytt hjärta som skall följa Guds stadgar.
Dett är vad pånyttfödelsen gör. Man går från att ha ett syndigt och hårt hjärta till att få ett mjukt hjärta som älskar Herren och hans bud.

2. Jesus uppstod för att vi skulle bli förklarade rättfärdiga.
"han som utlämnades för våra synders skull och uppväcktes för vår rättfärdiggörelses skull. ”
Att bli förklarad rättfärdig innebär att den synd och skuld vi hade nu blir borta.
De krav Gud hade på oss och den dom vi förtjänade försvinner.
Vi står nu rättfärdiga och rena inför Gud. När han ser på oss ser han oss rena och rättfärdig.
Detta innebär inte att vi skall fortsätta synda bara för att syndaskulden är borta (Rom 6:1-2)

3. Jesus uppstod för att vi skulle vinna livet.
Gud har uppväckt Herren, och genom sin makt skall han också uppväcka oss.”(1 Kor 6:14)
Det innebär att när vi dör så skall vi leva med ett evigt liv. Vi skall få en ny förhärligad kropp som är syndfri och aldrig mer syndar, aldrig mer är sjuk, aldrig mer lider utan i evigheternas evigheter prisar och tillber Gud.
Den nuvarande kroppen begår i bland synder, blir i bland sjuk och får lida. Allt på grund av synden. Men Jesus uppstod från det döda för vår skull för att ge oss ett nytt liv efter döden.


|