Translate

fredag 14 mars 2014

Villolära är en synd!

 Köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet, 20 avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, 21 illvilja, fylleri, utsvävningar och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så skall inte ärva Guds rike. - Gal 5:19-21
Villolära är en gärning som inte kommer från anden när man går in under villoläror eller undervisar dem.
Paulus inte bara säger att det är köttets gärningar utan han säger att de som lever så skall INTE ärva Guds rike, med andra ord de skall inte bli frälsta och är det inte om de fortsätter på sin väg.
Det är alltså något otroligt allvarligt när någon hamnar under eller börjar lära ut villoläror.
I Sverige idag råder en otrolig apati mot detta, det intrycket får man när man läser bloggar runt omkring under veckan.
När den ena efter den andra går ut och kallar en som går in under villolära för ens broder är det gravt allvarligt. Bibeln lär helt tvärtom.  En villolärare skall du visa ifrån dig, sedan du varnat honom en första och en andra gång, - Tit 3:10 och ännu värre om man inte tar avstånd från villolärare utan låter de fortsätta att förkunna i församlingen så blir man delaktig i det hela : "Om därför någon kommer till er och inte för med sig denna lära, så skall ni inte ta emot honom i ert hem eller hälsa honom välkommen. 11 Den som välkomnar en sådan gör sig medskyldig till hans onda gärningar".- 2 Joh 2:10-11
Man kan säga att man inte håller med någon men ändå välkomnar dem som sin broder eller i sin församling, så är man lika skyldig som den som har fallit in och konverterat in i en villolära. Det är precis ingen skillnad och det är en djup sorg att i Sverige idag råder det en sådan apati på detta område och knappt någon öppnar sin mun mot detta, och den som vågar göra det blir kallade hatiska.

Må Gud vara nådiga mot oss här i Sverige för vi behöver det. Må Gud dra oss tillbaka till väckelse arvet vi har och till bibeln.