Translate

tisdag 18 mars 2014

Evangelium de glada nyheterna del 3

Om en brottsling begår ett brott i dagens samhälle hur reagerar då rättvisan?
Självklart straffar den brottslingen efter sitt brott. Gud är rättvis och han skall en dag också straffa brottslingarna. "Och liksom det är bestämt om människan att hon en gång skall dö och sedan dömas" - Hebr 9:27 
Problemet med dagens samhällen är att de dömer inte alla synder. De dömer inte äktenskapsbrott i hjärtat, de dömer inte skvaller, hat i hjärtat, lögner och allt sådant. Men på domens dag skall allt sådant föras fram i ljuset och dömas rättvist. Ingen kommer undan utan alla skall en dag stå inför Gud. Man kan likna det vid att allt du tänker och gör under hela ditt liv spelas in på en DVD och på domens dag spelas den DVD upp för dig och du får ditt straff utifrån detta.

Gud är inte bara en rättvis domare utan han är vred och arg på syndaren (Ps 7:11, Ps 5:5, Joh 3:36). En del tycket det är jobbigt att höra att Gud skulle vara arga på dem på grund av deras brott.
Men min vän om en person hade brutit sig in i ditt hus, mördat ett av dina bar på det mest brutala sätt. Hade du inte då reagerat med vrede ?
Så, du som människa har rätt att vara arg? Men Gud har det inte ?
Gud inte bara dömer brottslingar rättvist utan är även vred på syndaren.
Ack syndare hur skall du ta dig ur detta elände?
Det ser mörkt ut för oss gör det inte det?
En del tänker "Jag gör lite goda gärningar för att kompensera och vinna poäng".
Men vad hjälper det om du hjälper 1000 tanter över vägen och ger bort allt du har och äger när om du ändå är en brottsling?
Försök i en rättegång idag att peka på det när du har begått andra brott.
Det hjälper inte, du är fortfarande skyldig.
Så hur skall jag då ta mig ur detta elände?
Det är nu de goda nyheterna, evangelium kommer. Vi skall kolla på det i nästa del.