Translate

söndag 29 december 2013

Döda kroppar stinker.

Det rapporteras att de döda kropparna på Filippinerna stinker så mycket att folk tvinga använda mask när de sover för att kunna uthärda lukten. Bibeln beskriver att syndens lön är döden och vi kan lära oss något av detta. Döden stinker likaså synden. Problemet vi har är synden och den stinker något oerhört.
Den stinker så mycket att Gud som är den enda sanna rättvisan en dag skall döma synden i våra liv.
Till det yttre må människan se god och polerad ut och gömmer sig bakom ett yttre gott beteende.
Men om man ser in i människans hjärta vad finner vi då?
Avundsjuka, elakheter, ondska, lusta, själviskhet, lögner.
Är inte allt sådant vidrigt i Guds ögon. Allt sådant får synden att stinka inför Gud. Människan är inte innerst inne god som humanismen säger. Människan är innerst inne ond. Var och en av oss har syndat och vi är i behov av en frälsare. I Tacloban vädjar man till myndigheterna att plocka bort stanken.
Vi behöver också någon som plockar bort stanken i vårt liv eftersom vi är redan dömda av Guds lag till "skyldiga" och vi förtjänar döden och Guds vrede.
Gud dock är kärleksfull och har förberett en som själv var syndfri som aldrig stank något.
Bara en som var syndfri kunde hålla Guds krav på rättfärdighet. Vad ingen människa kunde göra det har nu Gud gjort för oss.
Han dog för våra synder och kom till jorden för att frälsa oss i från dem. Han inte bara kom hit och dog utan han uppstod från det döda så att vi skulle kunna bli renande med honom. Hans rättfärdighet blev vår rättfärdighet för var och en som tror.
Inga gärningar i världen kan ta bort den illa stanken bara Gud själv kan göra det och hela det verket är gjort .
Bara genom att tro på hans verk på korset och omvända dig från dina onda vägar så blir du frälst och Guds vrede och dom drabbar inte dig. Du behöver inte stinka när du dör (andligt sett). Du kan leva med ett rent samvete mot Gud och mot andra människor på grund av hans verk på korset