Translate

måndag 25 november 2013

Folk med ömma och krossade hjärtan - J.R Miller, 1890

"Nu fanns i staden en kvinna som var en synderska. När hon fick veta att han låg till bords i fariséns hus, kom hon dit med en alabasterflaska med olja" - Luk 7:37
Det är underbart hur geniun godhet drar sig till...
den olycklige,
den orolige,
den vänskapslöse,
den utstötte,
den fallne.
Varhelst Jesus gick så fann dessa klasser honom och omringade honom. Det var för att han var sann, osjälvisk vän till alla människor. De fanns sympati i honom, Han lyssnade till deras historia. Han var lika vänlig mot den utstötte syndaren som mot Nikodemus. Det spelade ingen roll vem som sträckte ut hand för hjälp, så var han redo att ta tag i den. En av de mest sanna saker någonsin sagts om Jesus, var det profetiska ordet "Ett brutet strå skall han inte krossa!" (Jes 42:3). Han handlade alltid milt mot ömma och krossade hjärtan!

De som vill vara brukbara i denna världen måste ha samma kvalité som Jesus. Det finns en falsk "helighet" som inte drar någon till sig utan snarare stöter bort. Genuin helighet, vinner en väg varsomhelst in i människans hjärta.
Hemligheten till det hela är att leva "Inte för att bli betjänad, utan för att tjäna" genom att betjäna de mest ovärdiga av Guds skapelser. Om vi lever i denna för att bli betjänande, så blir vi inte till användning för någon. Men om vi lever för att betjäna andra, längtandes efter att betjäna andra, då blir vårt liv av stort värde.
De hungriga i hjärtat och de själsbehövande kommer att dras till oss, och Guds kommer att älska att sätta arbete i våra händer. 
Vi behöver träna oss i överträffande mildhet när vi bemöter människor som lever i en andlig kris.
Många ärliga människor i sitt överskott på iver gör stor skada för de som verkligen vill ha hjälp.
Folk med ömma och krossade hjärtan,behöver ofta kärleksfull sympati och stark vänlig vänskap mer är en teologilektion

"Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor* så skall jag ge er vila." Matteus 11:28