Translate

söndag 24 november 2013

Biblisk profetia och var tyfonen på Filippinerna profeterad i förväg?

Detta inlägg är dedikerat till dem som frågade mig om en video igår som de hade sett. Videon är följande

:
I nya testamentet existerar profetia på tre olika sätt :
Det första sättet finner vi i 1 Kor 14:3 "Men den som profeterar talar till människor och ger dem uppbyggelse, uppmuntran och tröst."
Vi finner alltså att profetia är predikan att uppbygga Herrens församling genom uppmuntran och tröst.

Det andra sättet finner vi i 1 Kor 14:24-25 "Men om alla profeterar och en som inte tror eller förstår kommer in, då blir han avslöjad av alla och dömd av alla. 25 Hans hjärtas hemligheter uppenbaras, och han faller ner på sitt ansikte och tillber Gud och ropar: "Gud är verkligen i er!"

Här är profetia att avslöja folks synder specifikt dolda synder som bara de och Gud känner till. När de sedan blir avslöjade faller de ned på knän och omvänder sig.

Slutligen "En av dem som hette Agabus trädde fram, och genom Anden förutsade han att en svår hungersnöd skulle komma över hela världen. - Den kom också under Claudius regering" - Apg 11:28

Profetia i nya testamentet är alltså inte helt samma som i GT. I GT profeterade man dom och förödelse men man profetera också om Kristus som skall komma och frälsa oss från hans vrede.Alltid i GT´s profetior nämns vilka synder man har begått och ofta var det förtryck mot de fattiga eller avgudadyrkan.

När jag först såg denna videon tänkte jag "Äntligen" Någon som är en sann profet.
Om man ser 100 profetior kan man ganska snabbt avskriva 99 av dem för de stämmer helt enkelt inte med bibeln utan hamnar under vad GT kallade för lycko-profeter som profeterade framgång och välgång.
Men här har vi något som eventuellt kan hamna inom ramen för vad Agabus sade.

Men när man försöker hitta orginalet till denna profetia så finne jag den inte och denna videon är uppladdad efter att tyfonen hände och tolken pratar inte alls Filippinska vad jag kan höra.
Därimot hittade jag hans profetia om Filippinerna när han var på Filippinerna och då hör man samma saker sägas om en Tyfon men då var det en helt annan stad som gällde. Han nämner min stad dör jag bor Tagum City istället för Tacloban City. Så om han nu har sagt det första känns det lite som att han säger olika städer varje gång för att få det uppfyllt. För att profetera om en jordbävning och en tyfon i ett land som han 20 av dem per år kan vilken meteorolog också göra. Här är hans profetia där han säger samma saker men med en annan plats.


Han säger här : "There will com a wind, a typhoon or hurricane or something, it will start there and go to COMPOSTELLA VALLEY and it will destroy TAGUM CITY. the destruction will be so great that the whole world will talk about the destruction".
Så här säger han precis samma som i den andra videon fast en helt annan plats som inte alls ligger nära Tacloban.¨ Sedan går han vidare och säger : "Mindoro, Palawan all will face great destruction"
Han går vidare och tala om en fruktansvärd sjukdom som kommer att komma...

Det finns två bibelord att använda nu : 
"Om en profet varit bland er vet ni först när det han säger går i fullbordan"

Det andra är : "Om en profet eller en som har drömsyner träder fram hos dig och han ger dig något tecken eller under, 2 och sedan detta tecken eller under som han talat med dig om inträffar och han då säger: "Låt oss följa andra gudar, gudar som du inte känner, och låt oss tjäna dem", 3 då skall du inte lyssna på den profetens ord eller på den som har drömsyner, ty HERREN, er Gud, prövar er för att finna om ni älskar HERREN, er Gud, av hela ert hjärta och hela er själ.".