Translate

söndag 3 november 2013

Allt vårt lidande är utsett av vår kärleksfulle himmelske far - Arthur Pink

 Jag tiger och öppnar ej min mun, ty det är du som har gjort det - Ps 39:10David visste att det var Guds hand som orsakade lidandet i hans liv, därför klagade David inte.
Det var ingen tystnad av misstycke utan han samtyckte till diciplinen han fick gå igenom.
När vi tänker rätt, skall vi inte ha några protester mot Guds handlande mot oss, eller tvista mot dem.
Gud är suverän i sin försyn-och därför är en viktig del av vår lydnad mot honom ligger i att lida i enlighet med hans vilja, likaväl som att göra hans vilja.
Den lydnaden låg i att han inte klagade och knotade genom att använda några otåliga ord.

Skall uselt stoft och aska censurera Guds suveräna styre över oss, eller ifrågasätta hans godhet?
Låt Guds handlade med oss vara både underbar och rättvis i våra ögon.

"Om vårt hopp i Guds handlar om lycka i denna världen-  då kan vi väl ha råd att förlika oss med alla de fördelningar den gudomliga försynen ger i denna värld" (Matthew Henry)

Vetskapen om att alla våra lidanden är bestämda av vår kärleksfulle himmelske fader, borde tysta alla klagomål. Det gjorde det för David, Han visste att de inte kom av en slump, utan efter Guds vilja.

Efter månader av akut lidande, och smärta i kroppen, var de sista orden av John Calvin "Herre du maler mig till pulver, men det räcker för mig eftersom det är din hand".

"Våra fäder tuktade oss ju bara en kort tid efter bästa förstånd, men Gud gör det till vårt verkliga bästa, för att vi skall få del av hans helighet. 11 För stunden tycks ingen tuktan vara till glädje utan till sorg, men för dem som fostrats genom tuktan ger den längre fram frid och rättfärdighet som frukt." - Hebr 10_12