Translate

måndag 28 oktober 2013

När Gud visar sin makt genom vädret

 HERREN är sen till vrede men stor i kraft, han låter ingen gå ostraffad. HERREN har sin väg i storm och oväder,  och molnen är dammet under hans fötter - Nah 1:3

Ibland demonstrerar Gud sin makt och vrede och ibland gör han det genom vädret. När Gud manifesterar sin makt och vrede då är människan chanslös. 54m/s mättes just upp i Danmark vilket är det starkaste som någonsin har uppmätts i Danmark träden faller ner inför honom, byggnader förstörs, inget kan stoppas när Gud far fram i vädret. När han har bestämt sig för att agera vem kan då stoppas det?
Vad är en människa mot Gud? Hur mycket man en försöker stoppa det eller stå emot så kan ingen stå emot Gud.  Han är jordens skapare och den som styr på denna jorden.
Människan vet att han finns men man förtrycker honom. Människan har inte älskat honom eller sin nästa så som sig själv. I stället har man syndat genom att förtala, sprida lögner, skvaller, elakheter, själviskhet osv.
Därför är Gud arg och vi förtjänar att dömas att dömas av honom.
Det finns två alternativ antingen straffas vi för våra synder eller så straffas någon annan.
Jesus Kristus var Guds lösning på syndaproblemet. Jesus syndade aldrig och dog i vårt ställe på grund av sin kärlek till hans utvalda. Jesus uppstod för att vi skulle kunna bli förklara oskyldiga. Jesus dog för våra synder. Var och en som omvänder sig och tror skall bli frälst på domens dag.