Translate

lördag 3 augusti 2013

Guds pilar missar aldrig målet - Charles Spurgeon

"Gud är en rättfärdig domare, en Gud som dagligen visar sin vrede.!Psalm 7:12.
Gud inte bara avskyr synd, utan han är arg på dem som fortsätter att deltaga i synden. Vi har inte att göra med en ignorant eller annorlunda Gud; Han kan vara arg, ja han är arg idag och är det varje dag med er-- ni ogudaktiga och förhärdade syndare. Den bästa gryningen som någonsin kommer till en syndare för med sig en förbannelse.
Från början av året till slutet av året, så finns det inte en enda timma då Guds ugn inte är uppvärmd, brinnande och redo för de onda, som skall falla för honom!
"Om någon inte vill omvända sig slipar han sitt svärd, sin båge spänner han och gör den redo!Psalm 7:13.
Vad som skjuts är de som skall bli behandlade av den allsmäktige armen! Guds svärd har vässats med en roterande sten, som är våran dagliga ondska, och om vi inte omvänder oss, kommer svärdet snabbt och snart hugga oss i stycken! Vänd om eller gå under är syndarens enda två alternativ.
"Han gör i ordning sina dödande vapen, sina pilar gör han brinnande. Psalm 7:14.
Just nu väntar Guds törstiga pillar på att bli blöta med blodet från de ogudaktiga! Hans båge är spänd. Hans arm är redo. Han pillar är placerade på strängen, O syndare om pilen skulle skjutas mot dig nu! Kom ihåg, att Guds pilar missar aldrig sitt mål, och de är alla, "instrument av död". Domen kanske dröjer, men kommer aldrig för sent. Det grekiska ordspårket säger "Guds kvarn malar långsamt, men maler till pulver!"

"När Gud vässar sitt svärd är det för att hugga djupare.När Guds svärd vässas är det för att hugga; and när bågen är spänd, är det för att döda!Ve den man som är Guds mål!" - William Secker.

" Det är fruktansvärt att falla i den levande Gudens händer." Hebr. 10:31 


*Texten tagen och översatt från Charles Spurgeon´s Treasury of David.