Translate

måndag 29 juli 2013

Konferensen med Voddie Baucham

I helgen arrangerade vi en konferens med Voddie Baucham.
Voddie är mycket känd i USA för sin undervisning om barnuppfostran och sin starka bibelsyn.
Voddie bakar inte en sekund för vad bibeln säger.
Första dagen på konferensen talade han om det kulturella kriget som pågår i vår generation.
På grund av synden som kom i världen så har mycket obibliska grejer influerat hela världen sedan Adam och Eva. Han nämnde feminismen, abortfrågan och talade om hur den syndiga naturen reagerar mot synd.
Den andra dagen talade han utifrån 1 Johannesbrevet och i första predikan handlade det om hur man kan veta att man har frälsningsvisshet och den andra predikan talade han utifrån 1 Joh 4:1-4 om vikten att avslöja de falska profeterna och antikrist ande. Han talade om att vi inte bara skall sitta och klaga över situationen i Sverige utan gå och göra något åt den och hur vi skall leda våra barn till att följa Gud istället för karriären. 
Han ställde även frågan : "Var finns de som offrar allt för evangelium i vårt land och inte bryr sig om karriär och inkomst?"

Slutligen passade jag på och frågade honom något som har bekymrat mig på sistone. Hur det kommer sig att goda kristna kan tycka om bra sann kristen predikan och själva predika ett sant evangelium för att i nästa stund gilla predikanter som Bill Johnsson ? Jag har märkt en otrolig mix i Sverige. Där folk kan ta in från alla håll och kanter,
Han svarade rakt på sak att de begår andlig otukt och varnade för att dricka ur fel källor.
Voddie var inte nådig i sin kritik mot Bill Johnson. För de första predikar de ett falskt evangelium och för det andra är de hycklare. De predikar "kingdom now theology" samtidigt är det massor i deras egna kyrka som är sjuka.

Predikningarna från konferensen kommer snart upp på mp3 och video.