Translate

lördag 15 juni 2013

Ray Comfort medverkade på Joyce Meyer show

Jag fick i morse syn på en video där Ray Comfort medverkar i Joyce Meyer show.
Det var väldigt intressant att kolla på för Ray sitter i en hel timme med Joyce och berättar om evangelium och hur man sprider det effektivt.
Att Joyce Meyer skulle bjuda in honom kom för mig lite som en chock, men det var tydligen många som hade sagt till Joyce att ha med honom i programmet.
Det är något positivt i min mening när en som är så populär som Joyce som har mängder av tittare bjuder in en sådan som Ray Comfort. Joyce verkade ha lite problem med en del av vad Ray sade. Hon verkade inte alls hålla med om att man skall använda lagen i evangelisation och motsade det efter cirka 10 minuter in.
Men senare i programmet verkade hon plötsligt hålla med.
Jag blir förvirrad när hon sedan annonserar Bonnkes böcker om evangelisation som inte lär ut att förkunna evangelium eller dess innehåll utan som lär ut att, bekänna, befalla, visualisera och tro och be.
Jag vet inte själv om Joyce tror på evangelium. Hon verkade reagera mot en del av vad Comfort sade om att man måste använda lagen innan man predikar evangelium annars för man kyrkor fulla av falska omvändelser.
Samt att evangelium är inte något man hör från Meyers talarstol.
Men hur som helst positivt att en sådan som Comfort fick en vara med i hennes show och att han tog chansen på det sättet han gjorde och berättade hur man förkunnar evangelium och vad dess innehåll är..
På nästan varje av hennes frågor så svarar han samma sak och han pratar om lagens funktion och människans behov av en frälsare.
Guds ord bär inga bojor utan kan spridas var som helst. Även på de mest oväntade ställerna.


Del 1

                                                                         Del 2