Translate

fredag 3 maj 2013

New Wines sommarkonferens 2013

Nu har anmälan för konferensen kommit upp.
Tanken slog mig att kanske åka dit och kolla in läget och se om det är så bra som alla säger.
Men jag såg att en kille från Bethel Church skall predika.
Så bättre att inte åka dit. Bethel Church tillhörde en gång i tiden Assemblies of God men de lämnade eftersom de inte ansågs som sunda och i enlighet med den klassiska pingstläran.
I stället har man stora element och mycket undervisning som är starkt influerat av trosrörelsen.
New Wine kallas för den sunda delen av karismatiken i Sverige men varje gång man ser talarlistan så är det någon från Bethel eller Toronto som kommer. Ingen av dessa rörelser har setts som sunda i USA.
Då saknar ju inte heller USA karismatiker utan man har Assemblies of God som tillkom som ett resultat av pingstväckelsen i början på 1900 talet.
Som jag nämnde var Bethel med i Assemblies of God och Toronto rörelsen blev utslängda ur John Wimbers Vineyard eftersom de inte heller ansågs sunda.
Så om nu pingströrelsen i USA som själva genomgick pingstväckelsen med helande under och tungotal anser detta som osunt. Borde vi då inte vara väldigt försiktiga med detta?
Vill man vara en sann pingstvän och trogen mot Pingsts egna trosbekännelse så bör man ta avstånd i från detta.
Ändå är det detta som New Wine sprider.

Jag satt och kollade lite på lite videos från Bethel Church och de har både Firetunnels och guld regn.
Guld regnet ser inte alls äkta ut eftersom varje gång man ser det så ser man en fläkt i väggen i närheten.Eller deras fire tunnels :


De som är inne i detta kommer hänvisa till pingstdagen då folk var "berusade".
Nej de var inte berusade. De förkunnade evangelium på folks språk så att folk kunde förstå vad de sade och eftersom de inte var perser och meder utan judar och inte skulle kunna tala deras språk mänskligt sett så sade man om de att de hade druckit sig berusade.
Det är stor skillnad mot vad vi ser på denna video.

Tony Miano som är en open air predikant som går ut på gatorna och predikar evangelium på torg och utanför köpcentrum ser problemet med Bethel Churchs läror och predikar mycket bra om det sanna evangeliet här och tillrättavisar norska pastorer som släppt in detta inflytande i sina egna kyrkor.