Translate

måndag 30 juli 2012

Seminarier med Cameron Buettel och "The Grace Gospel"

Vi har just haft en intensiv helg där Cameron Buettel onceuponacross.com höll 2 seminariepass och en predikan.
Under seminarierna förkunnade han om varför vi skall evangelisera, vad vi skall evangelisera och hur vi kan evangelisera. Speciellt det andra och tredje passet om hur vi kan evangelisera är något som alla bör höra.
Det andra är viktigt för vi lever i en tid då folk inte vet vad evangelium handlar om. Om du går runt och frågar kristna "Om jag skulle vara en icke kristen i din kyrka vad hade du sagt till mig då?" Så hade du säkert fått 60 olika svar allt i från social gospel (När man påstar att goda gärningar är evangelium) till framgångsteologi till "grace gospel" till olika syner på evangelium som jag hörde en säga en gång "Jesu snara återkomst är evangelium". Detta visar hur lite folk egentligen kan om evangelium. Folk tänker i allmänhet att evangelium kan väl alla varför syssla med sådant vi behöver gå vidare !
Nej, om man inte har evangelium klart för sig så behöver man mjölken innan man kan gå vidare.

Lennart Jareteg skrev precis en lysande artikel om Heidi Baker och hennes ministry som baseras på vad lokala kristna i Mocambique själva säger om Heidi Bakers "ministry" här där han skriver att Heidi inte förkunnar ett bibliskt evangelium vilket är något jag helt instämmer på. Hitills har jag inte hittat någon video där hon förkunnar ett sant bibliskt evangelium. Jag väntar på att någon skall kunna ge mig en sådan video.
Bara att folk ser upp till denna kvinna visar ju på att folk i detta avlånga land inte har klart för sig vad evangelium handlar om. Väckelsearvet är bortblåst och man lyssnar hellre till predikanter som talar om allt annat än vad de gamla väckelsegubbarna förkunnade.
Det tredje passet innehöll tips om hur vi kan evangelisera. Cameron är mycket erfaren friluftspredikant och har mycket erfarenhet att dela med sig. Vi har spelat hela seminariet förutom frågestunden och de kommer nog upp på youtube denna veckan. Cameron nämnde bland annat Jospeh Prince evangelium som felaktigt i ett av seminarierna.
Jospeh Prince förnekar omvändelsen och tar alla versar som talar om bara tro. Cameron kontrade med att citera versar som bara innehåller ordet omvändelse och inte bara ordet tro.
Omvändelse och tro för att bli frälst är två sanningar som man inte får förneka.
Jag har sett folk som följer Prince som helt förnekar Guds evangelium och inte gillar gammal hederlig eld och svavel förkunnelse.
Läste en blogg en gång som förklarade bort den klassiska synen på omvändelsen och hade felaktigheter om det hebreiska ordet för omvändelse. Som tur är har vi teologer i våran kyrka som har läst bibel hebreiska som ser igenom sådana försök att försöka förklara bort evangelium. Arttikeln är raderad så jag hoppas han har ändrat sin syn.
Jospeh Prince "evangelium" infiltrerar i Sverige och det är felaktigt även om han i bland säger en del korrekta saker.
Gal 1:8-10 talar förbannelse över alla som förkunnar ett annat och falskt evangelium. Så det är mycket allvarligt när man tvistar guds evangelium.
Det lustiga är att man kallar det för grace gospel. Annars har ju alltid långt innan the grace gospel kom in på kartan Kalvinismen kallats för the doctrines of grace. För det är vad det är.